Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

FACEBOOK: Πρέπει οι δάσκαλοι και οι μαθητές να είναι φίλοι;

Θα πρέπει οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να έχουν τους μαθητές τους φίλους στο Facebook...
Το ζήτημα προέκυψε το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στην Αμερική, καθώς δεκάδες σχολεία επιτρέπουν τη χρήση social media και παρατηρούνται πρωτοφανή περιστατικά.


Στη Νέα Υόρκη ένα καθηγητής Λυκείου έστειλε αιτήματα φιλίας σε κορίτσια της τάξης του και κατά διαστήματα σχολίαζε τις φωτογραφίες τους με χαρακτηρισμούς όπως «σέξι», ενώ ένας άλλος προσπάθησε να παρηγορήσει μια πρόσφατα χωρισμένη μαθήτριά του γράφοντας στον τοίχο της «δεν του άξιζε μια τόσο όμορφη κοπέλα όπως εσύ».
Για τον David Roush, καθηγητή ΜΜΕ και Επικοινωνίας σε ένα Λύκειο του Μπρονξ, η φιλία στο Facebook με τους μαθητές θεωρείται απαράδεκτη. Αντ' αυτού, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό προφίλ μόνο για την επικοινωνία μεταξύ όλης της τάξης, μακριά από τις προσωπικές πληροφορίες του καθένα.
Την ίδια άποψη έχει και ο υπεύθυνος των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη, Dennis Walcott, ο οποίος δήλωσε στο Fox News πως σκοπεύει να δημοσιεύσει έναν οδηγό για τα social media που θα απευθύνεται σε γονείς, καθηγητές και μαθητές.


mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου