Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Γρήγορη συνταγή για banoffee


Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο banoffee κι αφεθείτε στη χαρακτηριστική γεύση μπανάνας που το διακρίνει.

Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
300 γραμμάρια βούτυρο
175 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα
2 μπανάνες
150ml σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
1. Λιώστε τα 175 γραμμάρια βουτύρου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Στρώστε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος, πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
3. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο (125 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
4. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε το να βράσει.
5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
6. Στρώστε το μείγμα πάνω από την κρύα βάση σας και αφήστε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
7. Καλύψτε με ένα στρώμα φέτες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.
8. Προσθέστε από πάνω περισσότερες φέτες μπανάνας και πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου