Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Νέες θεραπείες θα εξαφανίσουν τον ιό ηπατίτιδας C


Την πεποίθηση ότι μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια
ο ιός της ηπατίτιδας C θα μπορεί να «απενεργοποιηθεί» πλήρως στο 90% των ασθενών διατυπώνουν ερευνητές. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στις νεότερες θεραπείες που εγκρίθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και σε αυτές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών και αναμένεται να εφαρμοστούν έως το 2015.

Σύμφωνα με ειδικούς που μετέχουν στο 22ο διεθνές συνέδριο της Πανασιατικής Εταιρείας Μελέτης του Ηπατος, στην Ταϊπέι, ο συνδυασμός αυτών των θεραπειών θα θυμίζει όλο και λιγότερο τις ήδη γνωστές, καθώς έχουν κυρίως τη μορφή χαπιών και όχι ενέσεων.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας Β, αφού οι υπάρχουσες θεραπείες, αν ξεκινούν έγκαιρα, μπορούν να «κοιμίσουν» τον ιό για χρόνια, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται πλέον σε πολλές περιπτώσεις η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος.

Οπως τόνισαν οι ομιλητές, για την ηπατίτιδα Β υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, αλλά όχι πλήρης ίαση. Σε ό,τι αφορά τη C, αν ο ιός δεν ανιχνεύεται στο σώμα μετά τη θεραπεία θεωρείται πως δεν υφίσταται, επειδή δεν επαναδραστηριοποιείται ποτέ.

Τα νέα φάρμακα θα είναι πιο αποτελεσματικά, με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η καταθλιπτική διάθεση, η ευερεθιστότητα, οι μυϊκοί πόνοι και η ευαισθησία στις μολύνσεις.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου