Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη από φοιτητές σε μαθητές

Δωρεάν θα παράσχουν το επόμενο χρονικό διάστημα φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρόσθετη φροντιστηριακή υποστήριξη
σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε υποψηφίους για τις πανελλήνιες εξετάσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.


Επίσης, χωρίς αντάλλαγμα, φοιτητές και φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας θα βοηθήσουν τα παιδιά από οικονομικά αδύναμες οικογένειες που παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στο δημοτικό σχολείο.


Την ίδια στιγμή, ομάδα εθελοντών με το όνομα «Opencourse» από τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα προσφέρει μαθήματα στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της τρίτης λυκείου, στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες. Την Πέμπτη, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση των εθελοντών του «Open Course» στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για να υλοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα.


Ήδη 40 φοιτητές του 3ου και 4ου έτους της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η καταγραφή εκ μέρους των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των μαθητών που χρήζουν εκπαιδευτικής υποστήριξης.


Σχετικά με τα δωρεάν μαθήματα, η αρχή έγινε και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι λεπτομέρειες για την επιλογή του χώρου των μαθημάτων, της ύλης διδασκαλίας και του τρόπου επιλογής των μαθητών. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν δεν θα αφορούν μόνο στη φετινή σχολική χρονιά αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου