Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα, το ασφαλέστερο μέρος για να γεννήσει μια γυναίκα


Όλα εξαρτώνται από… το μέρος του πλανήτη στο οποίο ζει μια γυναίκα.
Και ναι, οι Ελληνίδες έχουν την τιμητική τους, αφού η χώρα μας κρίθηκε το ασφαλέστερο μέρος για να γεννήσει μια γυναίκα! Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα έχει την χαμηλότερη παγκόσμια θνησιμότητα παγκοσμίως (1 στις 31.800 γέννες).

Βέβαια, μετά την γέννα πρέπει να… πάρουν το παιδί και να φύγουν, αφού η ασφαλέστερη χώρα για να ζει μια γυναίκα είναι η Ισλανδία, όπου η πολιτική, η παιδεία, η εργασία και η υγεία είναι στην καλύτερη κατάσταση παγκοσμίως από άποψη προσφορών στους πολίτες.

Οι Independent πραγματοποίησαν και έρευνα για το ποια χώρα είναι καλύτερη σε ότι αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία μιας γυναίκας. Για μια πολιτικό καλύτερη χώρα είναι η Ρουάντα, όπου 45 από τους 80 βουλευτές είναι γένους θηλυκού, την ώρα που πολλές χώρες δεν έχουν ούτε μια γυναίκα στο κοινοβούλιο, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Επίσης, σε επίπεδο αρχηγού κράτους πρώτη έρχεται η Σρι Λάνκα, όπου οι γυναίκες έχουν κυβερνήσει την χώρα επί 23 χρόνια. Ευτυχέστερο μέρος για μια μητέρα είναι η Νορβηγία, όπου ο κίνδυνος μητρικής θνησιμότητας είναι 1 προς 7.600, ενώ στην χειρότερη μοίρα είναι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν. Έχουν 200 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στην γέννα, παρά από βόμβα…

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου