Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Παιδιά πολυτέκνων μένουν εκτός σχολών


Το όνειρο σε δεκάδες παιδιά πολυτέκνων γκρεμίζει το υπουργείο Παιδείας με την απόφαση του να μην τους θεωρεί… πολύτεκνους, αν έχουν έστω έναν αδερφό/ή μεγαλύτερο των 23 ετών!


Τα παιδιά αυτά πέρασαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και όταν πήγαν να γραφτούν στις σχολές ενημερώθηκαν πώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί για τον λόγο που σας αναφέραμε.

Έτσι, δεκάδες παιδιά έχασαν την θέση τους, αφού με βάση τον νόμο ν. 3454/2006, στον οποίο έγινε τροποποίηση, ορίζεται ότι η πολυτεκνική ιδιότητα είναι ισόβια και δεν εμπίπτει σε ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς.

Κάποια από τα παιδιά που είχαν εισέλθει σε σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία γράφτηκαν τουλάχιστον σε αυτές και ας ήταν μακριά από το σπίτι τους.

Κάποια άλλα όμως, όπως καταγγέλλει στο star.gr,  η Γ.Κ. δεν είχαν δηλώσει πολλές σχολές, αφού είχαν στο μυαλό τους ότι θα περάσουν κοντά στο σπίτι και έτσι έμειναν εκτός!

Έτσι, κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά και να πληρώσουν οι γονείς τους επιπλέον χρήματα για να ξανακάνουν μαθήματα και να ξαναδώσουν εξετάσεις σε μια δύσκολη εποχή.

Οι γονείς των μαθητών έχουν κινηθεί νομικά κατά του υπουργείου και σύμφωνα με τις προσωρινές αποφάσεις τα παιδιά θα εγγραφούν στην αρχική τους σχολή.

«Ξέρετε ποσά παιδιά πήγαν και γράφτηκαν στην γενική σειρά για να εξασφαλίσουν το πάσο, την ασφάλεια των γονιών και την αναβολή στρατεύσεως και γύρισαν την ίδια μέρα σπίτια τους, γιατί δεν μπόρεσαν να μείνουν φτωχά και άστεγα στην επαρχία; Και πόσα δεν πήγαν ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί είναι τελείως απαγορευτικό οικονομικά να φύγουν μακριά απ τα σπίτια τους; Και πόσα παιδιά ειδικά από ορεινά χωριά έβαλαν  στο μηχανογραφικό ΜΟΝΟ την κοντινή τους πόλη και τώρα που τα διέγραψαν δεν περνούν πουθενά αλλού!!!», λέει εξοργισμένη η Γ.Κ. και ζητάει να αλλάξει πάλι η τροπολογία, ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά αυτά.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου