Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ζεστά ψωμάκια με ελιά και φέτα

Ποιος κάνει ψωμί στις μέρες μας...

Κανείς, αφού υπάρχει ο φούρνος της γειτονιάς, άντε και η γιαγιά από το χωριό που στέλνει πότε- πότε κανένα καρβέλι. Επειδή όμως ακόμα και οι τεμπέλες μπορούν να κάνουν θαύματα ένα μεσημέρι Σαββάτου, και να γεμίσουν το σπίτι μυρωδιές και αρώματα μέσα σε λίγα λεπτά, η ακόλουθη συνταγή θα σας μάθει πώς να φτιάχνετε τα τέλεια, αφράτα, ζεστά ψωμάκια με ελιά, φέτα και κρεμμυδάκι, χωρίς τον παραμικρό κόπο. Παραδεχτείτε το, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, σπιτικό ψωμάκι.



Υλικά
8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
1κ.σ. ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, σκληρές, ψιλοκομμένες
200γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα βούτυρο
αλάτι


Εκτέλεση
1. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώνετε ένα ταψί και το βάζετε μέσα να ζεσταίνεται.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη τρίμματα. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τις ελιές, την φέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.
3. Αλοίφετε τη ζύμη με λίγο λάδι, την σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για περίπου 10-15 λεπτά.
4. Την πλάθετε σε μπαλίτσες και τις βάζετε στο καυτό ταψί. Ψήνετε για 25-30 λεπτά και μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

queen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου