Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοριτσάκι με λευχαιμία αβοήθητο για 15.000 ευρώ


Η μικρή Α. νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Για να γίνει καλά πρέπει οι γονείς της να βρουν 15.000 ευρώ, προκειμένου να προπληρώσουν την ταυτοποίηση μοσχεύματος μυελού των οστών και την μεταφορά αυτού στην Ελλάδα. Στην συνέχεια θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Που να βρουν όμως αυτά τα χρήματα οι γονείς της, αφού οι 15.000 ευρώ είναι πλέον περισσότερα χρήματα από τον ετήσιο μισθό ενός εργαζομένου!

Όπως κατήγγειλε το «Χαμόγελο του Παιδιού» η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για κάθε ασθενή και το ποσό είναι στάνταρ. Παρόλο που η μεταμόσχευση γίνεται στην Ελλάδα, το μόσχευμα αναζητείται μέσω διεθνών «τραπεζών» και αυτό κοστολογείται στις 15.000 αν βρεθεί σε χώρα της Ε.Ε. και σε 30.000 αν έρχεται από τις ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό είναι υπέρογκο για την οικογένεια της μικρής, όπως και για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Α. Χατζής, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, αποκάλυψε τις προσπάθειες του να πείσει το υπουργείο να προπληρώνουν τα νοσοκομεία τα μοσχεύματα και να τα «βρίσκουν» αυτά με τα ταμεία, όμως οι προσπάθειες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Εκτός από την Α. πολλά ακόμα παιδιά, αλλά και ενήλικες, περιμένουν καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους να βρουν οι οικογένειες τους με όποιο τρόπο μπορούν τα χρήματα που θα τους χαρίσουν την ζωή, παρόλο που τα δικαιούνται από το κράτος.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου