Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μηλόπιτα: Η συνταγή που της έσωσε το σπίτι και άλλες συνταγές


Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση.
Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.
Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία της και έτσι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια από τις μηλόπιτες. Ακόμη και όταν η αστυνομία της απαγόρευσε να μετατρέψει σε φούρνο το σπίτι της, βρέθηκε και πάλι λύση.
Το ξενοδοχείο Χίλτον της περιοχής πρόσφερε στην ικανή Λόγκαν την κουζίνα του για να συνεχίσει την πετυχημένη επιχείρησή της!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
2 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
6 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό ενός λεμονιού
καρύδια

Εκτέλεση Απλώνετε το βούτυρο σε ένα ταψάκι Νο 28. Πασπαλίζετε με τη μία κούπα ζάχαρη και αραδιάζετε επάνω τα μήλα σε φέτες αφού έχετε αφαιρέσει από αυτά τους σπόρους.
Στο κέντρο κάθε μήλου βάζετε ένα καρύδι. Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και ετοιμάζετε το παντεσπάνι. Χωρίζετε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ  και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε απαλά με τη ζύμη την οποία βάζετε πάνω από τα μήλα.
Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 3/4 της ώρας. Όταν ψηθεί την αφήνετε για ένα τέταρτο της ώρας να κρυώσει και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.


Καλή επιτυχία


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου