Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Λαγάνα με λιαστή ντομάτα και ελιά: Εύκολη συνταγή



Λαγάνα με λιαστή ντομάτα και ελιά

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια σκληρό κίτρινο αλευρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/3 του φλιτζανιού σπασμένους κόκους πιπεριού

Τρόπος μαγειρέματος
1 Ανακάτεψε τη μαγιά με το νερό και άφησε για μερικά λεπτά στην άκρη

2 Βάλε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι
3 Πρόσθεσε το νερό με τη μαγιά και ζύμωσε καλά να γίνει ένα μείγμα
4 Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές ροδελίτσες και τις λιαστές ντομάτες μαζί με το πιπέρι
5 Σκέπασε και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα
6 Μοίρασε τη ζύμη σε δύο μέρη και άπλωσε σε δύο ρηχά ταψάκια. Τρύπησε με πιρούνι εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια. Άφησε να φουσκώσει
7 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου