Μηλοπιτάκια νηστίσιμα
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού ταχίνι ή ένα φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
½ κ.γλ κανέλα
Για τη γέμιση
4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.γλ κανέλα
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι . ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα . στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση . κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά . τα όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Star.gr500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού ταχίνι ή ένα φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
½ κ.γλ κανέλα
Για τη γέμιση
4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.γλ κανέλα
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι . ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα . στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση . κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά . τα όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου