Γρήγορη λύση για να χορτάσεις κι εσύ και όλη η παρέα. Μια ζαμπονοτυρόπιτα με υπέροχη γεύση και εύκολη διαδικασία παρασκευής.
Συστατικά
1 πακέτο σφολιάτας
5-6 φέτες ζαμπόν
5-6 φέτες έμενταλ
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι
Καβουρδισμένο κουκουνάρι
Λίγο βούτυρο για το στρώσιμο των φύλλων
Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε καλά και μετά πρόσθεσε το γάλα
Ανακάτεψε να πήξει πολύ ελαφρά, αλλά να μην σφίξει πολύ
Άνοιξε τη σφολιάτα και στρώσε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο
Περίχυσε την κρέμα από γάλα και από πάνω τις φέτες ζαμπόν και το τυρί. Τελίωσε με τις πιπεριές
Τύλιξε σε ένα πλατύ ρολό κατά μήκος και άφησε στο κέντρο του ταψιού
Άλειψε με το αυγό και πασπάλισε με λίγο κουκουνάρι
Ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα η σφολιάτα
1 πακέτο σφολιάτας
5-6 φέτες ζαμπόν
5-6 φέτες έμενταλ
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι
Καβουρδισμένο κουκουνάρι
Λίγο βούτυρο για το στρώσιμο των φύλλων
Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε καλά και μετά πρόσθεσε το γάλα
Ανακάτεψε να πήξει πολύ ελαφρά, αλλά να μην σφίξει πολύ
Άνοιξε τη σφολιάτα και στρώσε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο
Περίχυσε την κρέμα από γάλα και από πάνω τις φέτες ζαμπόν και το τυρί. Τελίωσε με τις πιπεριές
Τύλιξε σε ένα πλατύ ρολό κατά μήκος και άφησε στο κέντρο του ταψιού
Άλειψε με το αυγό και πασπάλισε με λίγο κουκουνάρι
Ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου