Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντική έλλειψη ενός φάρμακου κατά της λευχαιμίας


Τρεις μεγάλες αντικαρκινικές οργανώσεις στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη ενός φάρμακου κατά της λευχαιμίας
σε σημείο που ενδέχεται να γίνει δυσεύρετο μέσα σε λίγες μέρες. Το φάρμακο ονομάζεται μεθοτρεξάτη, δεν περιέχει συντηρητικά, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και χρησιμοποιείται για την θεραπεία παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία.


Η Αμερικανική Ένωση Κλινικής Ογκολογίας, η Αμερικανική Αντικαρκινική Ένωση Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας και η Ογκολογική Ομάδα για Παιδιά, έστειλαν επιστολές σε ανώτερα στελέχη τεσσάρων φαρμακευτικών εταιριών στις ΗΠΑ, ζητώντας τους να αναλάβουν άμεση δράση για την ενίσχυση της παραγωγής του φαρμάκου.


Η μεθοτρεξάτη χωρίς συντηρητικά, θεραπεύει σχεδόν το 90% των 3.500 παιδιών και εφήβων και πάσχουν από λεμφοβλαστική λευχαιμία κάθε χρόνο. Αυτό το είδος φαρμάκου είναι απαραίτητο γιατί τα χημικά συντηρητικά μπορούν να βλάψουν τα παιδιά και τα νεαρά άτομα.


Οι τρεις οργανώσεις προειδοποιούν ότι η έλλειψη του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο που αλλιώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.


Η παραγωγή μεθοτρεξάτης μειώθηκε από πέρυσι όταν η εταιρεία Ben Venue Laboratories, σταμάτησε την παραγωγή. Ανέφερε ότι υπήρχαν δυσκολίες στο έλεγχο της ποιότητας, την ασφάλεια του φαρμάκου και στη συντήρηση των μηχανημάτων της. Η εταιρεία δήλωσε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου