Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Τραγικό τέλος στην αναζήτηση του βρέφους (6 μηνών) από την Πολωνία.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ (6 μηνών) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

  
Ανέλπιστο το τέλος για το βρέφος Wasniewska (επ.) Magdalena (ον), το οποίο βάσει των τελευταίων πληροφοριών φέρεται να κατέληξε εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος. Η κινητοποίηση των τοπικών αρχών της Πολωνίας αλλά και των γειτονικών χωρών είχε δυστυχώς απρόσμενη εξέλιξη για το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο στις 24/01/2012 είχε δηλωθεί ότι απήχθη από άγνωστο άτομο στην πόλη Sosnowiec.

O Οργανισμός ITAKA της Πολωνίας, ο οποίος είναι μέλος του Missing Children Europe, μας ενημέρωσε για την τραγική κατάληξη και ευχαρίστησαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την άμεση κινητοποίηση.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα παιδιά (Missing Children Europe) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 με την συνεργασία οργανώσεων από ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων της εξαφάνισης, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε.

 Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

 Ο εθελοντικός μας οργανισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει, λειτουργεί υπό τον συντονισμό του το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC) το οποίο εγκαινιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 (http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=50&newid=656).

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

- Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

- Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

- Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

- Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

- Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com
                                                                    
- Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου