Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Απεργούν οι γιατροί στις 29 Φεβρουαρίου


Σε 24ωρη απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη
του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει και ζητήματα του υπουργείου Υγείας. Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Ο εφαρμοστικός νόμος περιλαμβάνει ακρωτηριαστικές διατάξεις, που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» προσθέτει.

Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τής χώρας, στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία διαμαρτυρίας με τον Μανώλη Μητσιά σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου