Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πανελλαδικές και Νέο Λύκειο με πρόταση Μπαμπινιώτη


Νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με συναίνεση της ΝΔ προωθεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.



Επιδιώκοντας να γίνει η μοναδική υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που θα κάνει το… «νταμπλ» της διακομματικής συναίνεσης και στην ανώτατη και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας έδωσε την «καυτή πατάτα» του εξεταστικού σε βετεράνο από την «ομάδα» των αντιπάλων της, πρώην πρύτανη Γιώργο Μπαμπινιώτη.


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Μπαμπινιώτης αποδέχθηκε πρόταση της κας Διαμαντοπούλου να διαμορφώσει και να παραδώσει άμεσα (εντός τους προσεχούς 10ήμερου) σχέδιο του νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ που έχει προαναγγελθεί ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2014.


Νέο Λύκειο με αλλαγές και κατάργηση των κατευθύνσεων


Η μεγαλύτερη δυσκολία την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο πρώην πρύτανης είναι ο συγκερασμός του σχεδίου για το Νέο Λύκειο.


Ο κ. Μπαμπινιώτης έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης των κατευθύνσεων στο Λύκειο και την καθιέρωση πολλών επιλογών, σε πλήρη αντίθεση με το σχέδιο Διαμαντοπούλου που επαναφέρει τη δομή των δεσμών και κόβει από τη ρίζα τα μαθήματα επιλογής που προκαλούν «σπατάλη» υποδομών και εκπαιδευτικού προσωπικού».


Παράλληλα, ο πρώην προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ προτείνει να διενεργούνται οι Πανελλαδικές δύο ή και τρεις φορές το χρόνο για να έχουν οι υποψήφιοι τη δυνατότητα να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους.


Διαβουλεύσεις με συναίνεση ΝΔ


Ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας προέβλεπε την κατάθεση νομοσχεδίου για το γενικό Λύκειο, το τεχνολογικό Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης μέχρι το τέλος του 2011.


Οι πολιτικές εξελίξεις, όμως, έσβησαν όλα τα χρονοδιαγράμματα και άφησαν το νέο πρόγραμμα να εφαρμόζεται μόνο στην Α’ Λυκείου όπου δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής.


Στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων, η κα Διαμαντοπούλου έχει καλή επικοινωνία και «χημεία» με τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τη ΝΔ να συναινεί στην επιλογή Μπαμπινιώτη μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας με τον γραμματέα του κόμματος της Συγγρού Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου