Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρομαγνητισμός: Το νέο όπλο κατά του καρκίνου


Ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι, όπως όλα δείχνουν, το νέο όπλο της επιστήμης κατά του καρκίνου.
Ηδη, δοκιμές με ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε ασθενείς με καρκίνο του ήπατος αποδείχτηκαν ελπιδοφόρες καθώς διαπιστώθηκε συρρίκνωση των όγκων. 


Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου και θεωρούν ότι η προσπάθειά τους αυτή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη εντελώς νέων θεραπειών.


Η μέθοδος εφαρμόζεται με την τοποθέτηση στο στόμα των ασθενών κεραίας που έχει σχήμα κουταλιού. Μέσω αυτής διοχετεύεται στο σώμα τους πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που κυμαίνεται μεταξύ 0,1 Hz και 114 kHz), τρεις φορές την ημέρα.


Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Cancer», οι όγκοι των ασθενών που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο της νόσου συρρικνώθηκαν, ενώ τα υγιή κύτταρα στον περιβάλλοντα ιστό δεν επηρεάστηκαν. 


Πάντως, οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Ελβετία σημειώνουν ότι η τεχνική είναι ακόμη στα σπάργανα και θα χρειαστεί χρόνος για περαιτέρω κλινικές δοκιμές. 


«Αυτή είναι μια πραγματικά νέα τεχνική» αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Μπόρις Πας, από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, και προσθέτει: «Η θεραπεία είναι αβλαβής και μπορεί να είναι ανεκτή για μεγάλες χρονικές περιόδους, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες».


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου