Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι στη γάστρα µε λαχανικά


Προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γάστρα πήλινη γιατί κρατάει τα υγρά του φαγητού και ψήνεται πιο σωστά. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς και τα μανιτάρια ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 30΄, οπότε και ελέγχουμε αν το κρέας έχει ψηθεί. Νερό δεν προσθέτουμε γιατί τα λαχανικά θα κατεβάσουν υγρά. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά τριγύρω.


μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 90 λεπτά


Υλικά


1½ κιλό μοσχάρι (χτένι σπάλας) κομμένο σε μπουκιές
 2 καρότα ψιλοκομμένα
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα 
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε τέταρτα
 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε τέταρτα 
2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ (μπουκιά) 
250 γραμμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. δυόσμος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
 αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι


http://argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου