Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Αρχές Φεβρουαρίου τα βιβλία στα σχολεία


Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί  όλη η φετινή σχολική χρονιά, καθώς μπήκε Νοέμβρης, πολλά σχολεία παραμένουν χωρίς βιβλία
και το φιάσκο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να λήξει αν δεν περάσουν τα Χριστούγεννα, αν δεν έρθει το 2012 και ενδεχομένως όχι απλά ο Ιανουάριος αλλά και ο... Φεβρουάριος.

Με βάση τα νεώτερα στοιχεία, ίσως και αρχές Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν φτάσει τα βιβλία σε όλα τα σχολεία, αλλά για να συμβεί αυτό υπάρχει ένα αρκεί. Ποιο; Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων να προλάβει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να ολοκληρώσει το έργο του, καθώς στο τέλος του χρόνου καταργείται!

Οι έχοντες γνώση λένε (στην «Ελευθεροτυπία») ότι αυτό είναι δύσκολο. Μέχρι τώρα είναι έτοιμη η παραγωγή του 70% των βιβλίων, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ικανοποιητικά η διανομή τους, ενώ από τα βιβλία πρώτης προτεραιότητας η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έχουν φτάσει στο 90%, αλλά η αποστολή δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από το τέλος Οκτωβρίου έχει λήξει η προθεσμία εντός της οποίας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα έχουν σταλεί στα σχολεία τουλάχιστον τα βασικά βιβλία. Ούτε αυτά βλέπετε έχουν βρει το δρόμο τους ούτε και τα υπόλοιπα, τα οποία, μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ ακόμα να τον βρουν, αν τον βρουν...

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου