Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Ναι" στο κλιματιστικό, αλλά με προσοχή


 Oι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν αν πρέπει να δροσίσουν τα μωρά τους ανάβοντας το κλιματιστικό. Αν και γενικότερα το κλιματιστικό δεν είναι υγιεινό, το ίδιο βλαβερή μπορεί να αποβεί για το μωρό σας και η πολλή ζέστη.


Διαβάστε, λοιπόν, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό με ασφαλή τρόπο.

- Πριν μπει σε λειτουργία το κλιματιστικό, χρειάζεται να έχει γίνει καλή συντήρηση.

-Όταν γίνεται η αλλαγή φίλτρων από τον ειδικό, φροντίστε να ενημερωθείτε για τους τύπους τους και την προστασία που εξασφαλίζουν, προτιμώντας τα φίλτρα υψηλής απόδοσης.

- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία ώστε να μη ζεσταίνεστε αλλά ούτε να κρυώνετε. Λάβετε υπ' όψιν ότι, μόλις δροσίσει μέσα στο σπίτι, ίσως χρειαστεί να χαμηλώσετε το κλιματιστικό.

- Φροντίστε ο αέρας από το κλιματιστικό να μην «χτυπά» το μωρό, ιδιαίτερα όταν κοιμάται, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο, που ο χώρος είναι περιορισμένος.

- Μην επιτρέπετε σε κανέναν να καπνίζει στους χώρους όπου εισέρχεται το μωρό. Το μέτρο αυτό θα πρέπει να είναι δύο φορές πιο αυστηρό, όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, γιατί ο καπνός κάθεται πάνω στα υφάσματα επιπλώσεων.

-Αν θέλετε να αφήστε το κλιματιστικό όλο το βράδυ αναμμένο στον χώρο όπου κοιμάται το μωρό, αφήστε λίγο ανοιχτό το παράθυρο και σκεπάστε το μωρό με ένα σεντονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου