Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Αφράτα ψαροκεφτεδάκια για χάμπουργκερ


Τα ψαροκεφτεδάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να δώσετε στα παιδιά θρεπτικά ψαράκια με καμουφλάζ..χαμπουργκερ!! Μπορείτε να ψήσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα τα έχετε έτοιμα σε 10 λεπτά όταν τα χρειαστείτε. 



Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό φιλέτο ψαράκι της αρεσκείας σας (πανγκάσιους, πέρκα, μπακαλιάρος κλπ)
1/3 φλ. σιμιγδάλι
1/3 φλ. λάδι
4 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγο
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
μουστάρδα
κέτσαπ
1 φλ. βρώμη
κρασάκι ή νερό στο ζύμωμα
1 κρεμμύδι
αρκετά μυρωδικά (διαλέξτε ρίγανη/μαϊντανό/δυόσμο/βασιλικό)




Πως το κάνουμε:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ.
Ρίχνετε τόση βρώμη ώστε το μίγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και στεγνό. Να είναι αφράτο, αυτή είναι η ιδανική στιγμή να τα βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους καλά.
Προθεμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνετε για περίπου μια ώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου