Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Η Σοκολατόπιττα του Παρλιάρου


Συνταγή για 6-8 άτομα






Υλικά:120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
110γρ. βούτυρο ανάλατο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Προετοιμασία:
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
 
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου