Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο πιο γρήγορος και αφράτος σπιτικός πουρές

Ο πουρές είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε από μικρά παιδιά,
η προετοιμασία του όμως παιδεύει αρκετό κόσμο, γι' αυτό και συχνά καταφεύγουμε στον έτοιμο πουρέ σε μορφή σκόνης. Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σας μια μέρα και θέλετε να απολαύσετε κλασικό, σπιτικό πουρέ, φτιαγμένο από τα χεράκια σας, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Είναι πανεύκολη και αν και θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον έτοιμο πουρέ, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
80γρ. βιτάμ
50γρ. Μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος
150ml γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού ή λαχανικών (ή 2 κουταλάκια ζωμό σε κόκκους)

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζετε να βράσουν σε νερό που να τις καλύπτει αρκετά, στο οποίο πιο πριν έχετε διαλύσει τον ζωμό.
2. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν (25-30 λεπτά) τις στραγγίζετε και τις βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
3. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και ο πουρές σας είναι έτοιμος.



queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου