Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πίτα γατούλα με πουρέ και κιμά

Μια νόστιμη πίτα με κιμά και πουρέ, κατάλληλα διακοσμημένη ώστε να τα ελκύει, διότι ως γνωστόν..."πρώτα χορταίνει το μάτι " θα γίνει ένα από τα αγαπημένα τους πιάτα!




YΛΙΚΑ:(για 2 μεγάλους και 2 παιδιά)
Για τον κιμά:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή προτίμησής σας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ ή 1 κουτί αποφλ. ντοματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
Για τον πουρέ:
  • 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί
  • αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
  • 1 μικρή ντοματούλα για μύτη
  • 1 καρότο για αυτιά, μάτια και στόμα
  • 1 κολοκυθάκι για μάτια και μουστάκια της γάτας
EKTEΛΕΣΗ:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Τον καβουρντίζουμε αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τα κυβάκια καρότου, το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι-προσοχήστο πιπέρι, αφού θα φάνε και τα παιδιά! Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20' με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό. 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Χτυπάμε στο μπώλ του μίξερ τις πατάτες -βρασμένες και ζεστές, γιατί αν κρυώσουν κάνουν σβωλαράκια- και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Χτυπάμε να γίνουν μια ενιαία μάζα. Στο τέλος προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο και το τριμμένο τυρί.

Σε ένα στρογγυλό πυρεξάκι, ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω απλώνουμε με μια σπάτουλα τον πουρέ. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 6-8' ώστε να ροδίσει λίγο ο πουρές.

Αν έχουμε κέφι και όρεξη να εντυπωσιάσουμε τα παιδιά, γαρνίρουμε με τα λαχανικά, βάζοντας τη ντοματούλα στο κέντρο για μύτη, δυό τριγωνικά κομμένα κομμάτια καρότο για αυτάκια, δυό φέτες κολοκυθάκι για μάτια, δυό βουλίτσες καρότο για την "κόρη" του ματιού, 3 λωρίδες κολοκυθάκι δεξιά και 3 αριστερά της ντοματούλας για μουστάκια!
Έτοιμο για παρουσίαση στους μικρούς gourmeδες. Σίγουρα θα τούς αρέσει!
Καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά

http://greekcook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου