Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μοσχαράκι με πατάτες τηγανιτές στο πήλινο


Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί χυμό ντομάτας pummaro
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πατάτες
λάδι για τηγάνισμα
τυρί Gouda σε φέτες ή άλλο μαλακό τυρί


Πως το κάνουμε:
Βάζω το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μια βράση και το ξεπλένω.
Βάζω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν για λίγο και προσθέτω το κρέας.
Αμέσως μετά προσθέτω τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνω να βράσει έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
Εντωμεταξύ τηγανίζω τις πατάτες και τις κρατάω στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, παίρνω το πήλινο και βάζω μια στρώση πατάτες τηγανητές και από πάνω μια στρώση κρέας και μια στρώση φέτες gouda.
Συνεχίζω με άλλη μια στρώση πατάτες τηγανητές, το υπόλοιπο κρέας και μια στρώση gouda.
Τελειώνω με μια στρώση πατάτες τηγανητές.Από πάνω βάζω με μια κουτάλα λίγη από τη σαλτσούλα του κρέατος που μου έχει μείνει.
Σκεπάζω το φαγητό με φέτες Gouda.
Ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου