Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Είμαι μάνα και εγώ!

Με μια επιστολή - βόμβα στα θεμέλια της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Τιρνάβου και με αφορμή την διακοπή της...
λειτουργίας του τμήματος παιδιών με ειδικές ικανότητες , η Τυρναβίτισα μητέρα απευθυνόμενη μεσω του tirnavosnews στην τοπικη κοινωνία , ζητά τα αυτονόητα :




Αγαπητέ μου Σάκη , πριν από 15 χρόνια στη ζωή μου ηρθε ο γιος μου, ένας άγγελος με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικές ικανότητες .Ένα παιδί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μεν από τα άλλα ,όμως, Ισότιμο και Ισάξιο τους. Στον αγώνα μας να του εξασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του, εκείνο της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και εν τέλει της ποιότητας ζωής ,διαπιστώσαμε ότι παρά τα μεγάλα λόγια και τις κομπορρημοσύνες των ιθυνόντων η πρόνοια για τα άτομα με ειδικές ικανότητες στη χώρα μας ήταν υποτυπώδης . θα τολμούσα να πω ότι οι όποιες προνοιακές υποδομές υπάρχουν – πολλές φορές φιλανθρωπικού χαρακτήρα- αντί να δίνουν προοπτικές στα παιδιά μας τα οδηγούν στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό τους .


Η απόφαση της επιτρόπου να μην εγκρίνει τα λιγοστά έξοδα για την λειτουργία του τμήματος για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στην πόλη μας όπως, επίσης και η ανικανότητα του δημάρχου μας να δώσει λύση στο πρόβλημα και να διασφαλίσει το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ την ίδια ώρα μεγάλα ποσά διατίθενται για την ανακαίνιση χώρων (όπως αυτή του κινηματογράφου ΜΑΞΙΜ) δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η καρδιά , δυστυχώς ανθρώπων που αποφασίζουν για τη ζωή άλλων δεν είναι προσβάσιμη και προσπελάσιμη ώστε να χωρέσουν σε αυτήν οι λιγότερο ικανοί. Γιατί ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα, καρδιά – ψυχή και μετά χρήματα!


Κλείνοντας ,θα ήθελα να σας πω ότι τη δύναμη που απόκτησα όλα αυτά τα χρόνια παλεύοντας για να στηρίξω τον άγγελο μου , τον πόνο μου από την απογοήτευση και την απόγνωση για τις αποφάσεις της επιτρόπου και του δημάρχου, θα τη μετατρέψω σε απόφαση για να διεκδικήσω τα δικαιώματά του και σε αγωνιστικότητα για να αντιληφθούν ότι αυτά που οι ιθύνοντες δε θέλουν να κάνουν για το παιδί μου, γιατί έχουν άλλες επιλογές και προτεραιότητες, θα τα διεκδικήσω μέχρι τέλους, γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. ζητώ την συμπαράσταση σας στον αγώνα για την υλοποίηση του οράματος της δημιουργίας μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται (Eunice Kennedy Shriver) .


Επισυνάπτω τη συγκινητική και ιδιαιτέρως έξυπνη διαφήμιση του οργανισμού "Pro Infirmis", της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες και σας καλώ σήμερα που η πρόνοια για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κινδυνεύει να πεταχτεί στον Καιάδα, κινδυνεύει να κατρακυλήσει στην ανυπαρξία. να ρθειτε κοντά και να γίνουμε η αγκαλιά των παιδιών αυτών ..την οποία έχουν πάνω από όλα ανάγκη.






tirnavosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου