Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παιδικό δωμάτιο: 5 προτάσεις για γίνει ονειρεμένο




Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός ότι το χρώμα στους τοίχους επηρεάζει άμεσα τα συναισθήματα μας. Ποιο είναι λοιπόν, το κατάλληλο χρώμα για το παιδί σας; Ας το ανακαλύψουμε…



1.Natural beauty…


Εάν αγαπάτε και είστε fun της γήινης χρωματικής παλέτας, συνδυάστε αποχρώσεις του μπεζ, του γκρι και του καφέ, τονίζοντας με πινελιές πιο έντονων χρωμάτων στα έπιπλα. Το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε βοηθούν το παιδικό σας δωμάτιο να μην μοιάζει άτονο.


2. Διχρωμίες…


Σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο σπάστε τα κλισέ και δημιουργήστε διχρωμίες με φαρδιές ρίγες. Επιλέξτε ένα ανοιχτό και φωτεινό χρώμα βάζοντας δίπλα ένα πιο σκούρο, παίζοντας έτσι με τις αντιθέσεις. Στο ταβάνι χρησιμοποιήστε ένα πιο ανοιχτό τόνο της μιας απόχρωσης για να εξασφαλίσετε ομοιομορφία και ισορροπία.


3. Empire…style


Aν δεν σας αρέσουν οι αντιθέσεις και οι διχρωμίες χρησιμοποιήστε ένα απαλό και αναζωογονητικό πράσινο στον τοίχο, συνδυάζοντάς το με ουδέτερους τόνους λευκού και μπεζ που φωτίζουν το χώρο και ανανεώνουν τη διάθεση.


4. Ταπετσαρίες…


Ένας ιδανικός τρόπος να μεταμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ριζικές και πολυδάπανες αλλαγές είναι να τοποθετήσετε κάποια ταπετσαρία σε έναν ή όλους τους τοίχους. Δίνουν γρήγορα και εύκολα πρακτικές λύσεις με αισθητική! Και μην ανησυχείτε, η φθορά σους τοίχους είναι μύθος! Σήμερα οι ταπετσαρίες πιστοποιούν οικολογικές και υγιεινές προδιαγραφές χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά για μια σωστή τοποθέτηση χωρίς φθορές. Η τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, υλικών αλλά και υφών δεν αφήνει ασυγκίνητο ακόμη και το πιο περίεργο γούστο.


5. Αυτοκόλλητα…


Αν κουραστήκατε από το απλό βάψιμο των τοίχων και θέλετε να χαρίσετε στο παιδί σας ένα τέλειο, ονειρεμένο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιήστε τα αυτοκόλλητα τοίχου (Stιckies)! Αποτελεί τη νέα τάση της μόδας και εγγυάται αντοχή και ποιότητα. Δώστε λοιπόν τέλος στους βαρετούς τοίχους, πράγμα που τα παιδιά θα το λατρέψουν.


TIPS:


Καθώς μεγαλώνει το παιδί σας καλό θα ήταν να ανακαινίζετε το δωμάτιο του ανάλογα με τον χαρακτήρα του και τις ηλικιακές του ανάγκες.


Αν το παιδί σας έχει φοβίες που το δυσκολεύουν να κοιμηθεί αλλά και να νιώσει άνετα στο χώρο του, επιλέξτε το μπλε χρώμα που προσδίδει ηρεμία και χαλάρωση.


01.   Για να δημιουργήσετε μια girly chic ατμόσφαιρα τα βήματα είναι απλά.


Επιλέξτε ροζ ή φούξια τόνους για τους τοίχους. Βήμα 2: Τοποθετήστε μια μπορντούρα περιμετρικά του δωματίου με το αγαπημένο σας print. Βήμα 3: Επιπλώστε το δωμάτιο με έπιπλα στις ίδιες αποχρώσεις ή σε ουδέτερες ανάλογα το γούστο σας.


02. Ακόμα και ένα σκούρο χρώμα στον τοίχο με ένα λευκό χρώμα στο ταβάνι και με φωτεινές διακριτικές λεπτομέρειες στα έπιπλα θα δώσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.


ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ?


03.   Το ροζ και το γαλάζιο είναι τα δύο χρώματα που εκπροσωπούν το κορίτσι και το αγόρι αντίστοιχα και όταν επιλέγονται στη διακόσμηση των παιδικών δωματίων δημιουργούν αισθήματα γαληνής, χαλάρωσης και ψυχικής ισορροπίας.


04.   Το κόκκινο αναζωογονεί και δίνει ενέργεια για ψυχαγωγία και παιχνίδι. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να είναι το κυρίαρχο χρώμα του δωματίου, καθώς αυξάνει την επιθετικότητα.


05.   Το λαμπερό κίτρινο του ήλιου, τονώνει και οξύνει τις διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες. Πάραυτα μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα κόπωσης.


06.   Ένα δροσερό και αναζωογονητικό χρώμα όπως το πράσινο γεμίζει με αισιοδοξία το παιδί και εξασφαλίζει ήρεμες και ζεστές νύχτες.


07.   Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που δίνει ζωντάνια στο χώρο. Όταν υπάρχει υπό μορφή φωτισμού τονώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος.


Το διαβάσαμε στο Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου