Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων και αποστολή απειλητικών μηνυμάτων

Συνελήφθη χτες ... (25-10-2011) το πρωί, στο Λαύριο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και αποστολή απειλητικών μηνυμάτων.

Ειδικότερα, ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου www.zougla.gr κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι δράστες, από τις 19-08-2011 έως και την 20-10-2011, μέσω του δωματίου συζητήσεων (chat) στέλνουν εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής τόσο του διαχειριστή όσο και του προσωπικού της ιστοσελίδας.
Μετά από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι πράξεις αυτές τελούνται μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, η οποία ανήκει στον 24χρονο συλληφθέντα.
Σε νομότυπη αιφνιδιαστική έρευνα, που διεξήγαγαν σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Λαυρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την τοπική Ο.Π.Κ.Ε και παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς ως ο αποστολέας των εξυβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 24χρονου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους του πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων σκληρού περιεχομένου.
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και μία (1) κεντρική μονάδα υπολογιστή, που περιέχει τρεις (3) δίσκους, οι οποίοι θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου