Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα μήλο


Θα τη λατρέψετε!

Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στο χοντρό τρίφτη. Στύβω από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράω τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και βάζω ίση ποσότητα ζάχαρης. Δηλαδή αν μου βγουν 3 φλιτζάνια τρίμματα θα βάλω 3 φλιτζάνια ζάχαρη.

Βάζω το μήλο τη ζάχαρη και την κανέλα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζω έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Δε βάζω νερό μέσα γιατί το μήλο θα βγάλει υγρά.

Προς το τέλος του βρασμού στύβω το μισό λεμόνι και αφήνω να πάρει μία βράση ακόμα. 

Υλικά

1 κιλό μήλα
ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Πηγή: greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου