Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι μητέρες ευθύνονται για τη σεξιστική συμπεριφορά των παιδιών


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Ισπανών

Οι μητέρες είναι αυτές που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ευθύνονται για τη σεξιστική συμπεριφορά των παιδιών, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες είναι το πιο πιθανό να πέσουν θύματα σεξιστικής συμπεριφοράς.

Η μελέτη διεξήχθη σε 1.500 παιδιά από Ισπανούς ερευνητές που εξέτασαν τα επίπεδα σεξιστικής συμπεριφοράς σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 – 17 ετών καθώς και στους γονείς τους, 764 μητέρες και 648 πατεράδες. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι μητέρες καλλιεργούν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή τη συμπεριφορά. 

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο με τη μητέρα τους, στις αγγαρείες που τους αναθέτει πολλές φορές να κάνουν καθώς και στο σημαντικό ρόλο που εκείνη παίζει στη μετάδοση των αξιών. 

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την παιδική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, ως έναν τρόπο προώθησης της αξίας της ισότητας μεταξύ φύλων και αποφυγής της ρατσιστικής βίας.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Garaigordobil, αυτό δεν αρκεί, καθώς, η σεξιστική συμπεριφορά καλλιεργείται και μέσω των κοινωνικών συναναστροφών και των μέσων ενημέρωσης. 

Η έρευνα επιβεβαιώνει επίσης ότι μια τέτοιους είδους συμπεριφορά σχετίζεται και με το φύλο καθώς αποδείχτηκε ότι τα νεαρά αγόρια την εκδηλώνουν πιο έντονα συγκριτικά με τα κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου