Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αφράτο τυρόψωμο


Εύκολα και γρήγορα

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το θυμάρι και το κασέρι αν τα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια. 
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ.

Πασπαλίζουμε με το κασέρι και το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει
όμορφο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια, περίπου 30 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί λίγο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 baking
1 κ.γ. κοφτό αλάτι(προσοχή στο αλάτι,ιδιαίτερα αν το τυρί μας είναι αλμυρό,ίσως χρειαστεί να το ελαττώσουμε λίγο ακόμη)
τυρί φέτα όσο θέλουμε(εγώ έβαλα περίπου 300 γρ.,περισσότερο ή λιγότερο εξαρτάται από το γούστο μας)
κασέρι (όσο θέλουμε προαιρετικά,για το εσωτερικό του τυρόψωμου ή για να πασπαλίσουμε λίγο στην επιφάνεια)
λίγο θυμάρι για την επιφάνεια (προαιρετικά)

Πηγή: Συνταγές από σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου