Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Νέα τεχνική που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής


Ενα νέο τεστ και 24 ώρες είναι πλέον αρκετές ώστε κάθε ζευγάρι που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην απόκτηση παιδιού, να μάθει αν θα μπορέσει να αποκτήσει διάδοχο, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το τεστ θα βελτιώνει επίσης τα ποσοστά επιτυχίας, αφού θα εντοπίζει πιθανές γενετικές ανωμαλίες των εμβρύων πριν εμφυτευτούν στη μήτρα. Η νέα τεχνική αντιμετωπίζεται σοβαρά από την επιστημονική κοινότητα και η μελέτη που την εξηγεί έχει βραβευτεί από την αμερικανική ακαδημία τεχνικών υποβοηθούμενης κύησης.
Ο δρ Ντάγκαν Γουέλς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το τεστ προσφέρει τη δυνατότητα ενίσχυσης ποσοστών επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Επιτρέπει στα ζευγάρια να φτάσουν πιο κοντά στον στόχο απόκτησης ενός μωρού πιο γρήγορα, αποφεύγοντας τη στεναχώρια του ανεπιθύμητου τερματισμού μιας εγκυμοσύνης.
Με το τεστ αυτό οι επιστήμονες μπορούν να εξετάσουν δύο διαφορετικές βάσεις για ένα υγιές έμβρυο - την εμφάνιση των τελομερών και τον αριθμό των μιτοχονδρίων.
Τα τελομερή είναι τα «καπάκια» στις άκρες των χρωμοσωμάτων και μικραίνουν σε μήκος όταν υποστούν βλάβη, ενώ τα μιτοχόνδρια είναι οι πηγές ενέργειας για τα κύτταρα. Ο αριθμός των μιτοχονδρίων ενός εμβρύου μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικός παράγοντας των πιθανοτήτων της επιτυχίας μιας εγκυμοσύνης.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου