Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ τα Διακοσμητικά Μαγνητάκια στα Ψυγεία;

Παράγουν επικίνδυνη ακτινοβολία τα μαγνητάκια στα ψυγεία;...Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο ίντερνετ η παρακάτω έρευνα σχετικά με τα μαγνητάκια στο ψυγείο:

"Ερευνητές από στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι τρομακτικό! Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που βγαίνει από τα διακοσμητικά μαγνητάκια στην πόρτα του ψυγείου, επηρεάζει τα τρόφιμα που βρίσκονται σε αυτό.

Για αρκετούς μήνες, τάϊζαν δύο ομάδες ποντικών: την πρώτη ομάδα με τρόφιμα που διατηρούνται σε ψυγείο χωρίς μαγνητάκια και τη δεύτερη με τρόφιμα που φυλάσσονται σε ψυγείο με πολλά διακοσμητικά μαγνητάκια πάνω στην πόρτα.

Περιέργως, αυστηρές κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η ομάδα των ποντικών που κατανάλωναν τα ακτινοβολημένα τρόφιμα είχε 87% μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσει καρκίνο από ότι η άλλη ομάδα ποντικιών. Μετά από αυτό συνιστάται να αφαιρέσετε οποιαδήποτε διακοσμητικά μαγνητάκια από τα ψυγεία σας και να τα τοποθετήσετε μακρυά από τα τρόφιμα".

Η έρευνα αυτή τελικά, μετά από ενδελεχή διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει στα επίσημα αρχεία του Πανεπιστημίου του Princeton.

Έτσι, όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα γνώσεις μας σχετικά με τους μαγνήτες. Είναι γνωστό ότι:

1. Οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία.

2. Τα διακοσμητικά μαγνητάκια είναι μόνιμοι μαγνήτες με μάλλον ασθενή μαγνητικά πεδία. Αν η πόρτα του ψυγείου σας είναι αρκετά σκληρή, πολλοί θα πέσουν, άρα γενικά είναι αδύναμοι.

3. Η δύναμη των μαγνητικών πεδίων μειώνεται πολύ γρήγορα με την απόσταση. Στην πραγματικότητα, τοποθετώντας ένα κομμάτι χαρτόνι ανάμεσα στον μαγνήτη και την πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως αρκετή για να αποτρέψει το μαγνήτη από να κολλήσει στην πόρτα.

Επομένως, πώς μπορούν τα διακοσμητικά μαγνητάκια να έχουν σχέση με την μόλυνση των τροφίμων που αποθηκεύονται στο ψυγείο; Ακόμα κι αν αποδίδουν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο η πόρτα του ψυγείου δεν θα επιτρέψει στο μαγνητικό πεδίο να επεκταθεί μέσα στο ψυγείο για να προσβάλει οποιοδήποτε τρόφιμο που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

4. Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν κάποια ορατή ή μόνιμη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η χρήση μεγάλου και ισχυρού μαγνήτη σε μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας (MRI) είναι εξαιρετικά ασφαλής.

5. Τα ψυγεία χρησιμοποιούν μαγνήτες για να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές και ηλεκτρικούς κινητήρες που έχουν μαγνήτες, για να δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι σίγουρα σε πιο κοντινή απόσταση με τα τρόφιμα, καθώς και ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνήτη.

Αν θέλετε μόνοι σας να πειραματισθείτε χρησιμοποιείστε μια πυξίδα για να ελέγξετε την ισχύ του μαγνητικού πεδίου μέσα από την πόρτα του ψυγείου και θα διαπιστώσετε οτι δεν θα υπάρξει απόκλιση στην βελόνα της πυξίδας. Πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θετική ή αρνητική επίδραση του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό του ψυγείου σας...

Συμπερασματικά,τα διακοσμητικά μαγνητάκια στο ψυγείο σας δεν είναι θανατηφόρα!

Καμία κυβέρνηση ή Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ,ECDC) δεν επιβεβαίωσε τα άρθρα αυτά που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ.

ΔΕΝ υπάρχει κανένας κίνδυνος!

Άρα μπορείτε να διατηρήσετε ή και να αυξήσετε τα μαγνητάκια στο ψυγείο σας κάνοντάς το ομορφότερο!http://100greekblogs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου