Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μανικιούρ και στην εγκυμοσύνη


Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι επηρεάζεται το έμβρυο

Το σώμα μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια και της εγκυμοσύνης, όχι, όμως, και η επιθυμία της γυναίκας να περιποιείται τον εαυτό της. Η αλήθεια είναι ότι  δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι μία έγκυος γυναίκα που εκτίθεται στα χημικά του μανικιούρ ή του πεντικιούρ μπορεί να βλάψει το έμβρυό της.

Εκείνο που μπορεί να νιώσει μία έγκυος είναι ναυτία από τις μυρωδιές που αναδύονται σε ένα σαλόνι ομορφιάς, και αυτό έχει να κάνει ακόμα και με το αν χτενίζει τα μαλλιά της και χρησιμοποιεί προϊόντα styling (λακ, αφρός, τζελ).

Με τα ακρυλικά νύχια ο μόνος φόβος που μπορεί να υπάρχει είναι η έκθεση στη σκόνη και στα χημικά που εκπέμπεται από το λιμάρισμα και την τοποθέτησή τους. Γι’ αυτό προτιμήστε εκεί που θα απευθυνθείτε να είναι ένας χώρος καθαρός, που να αερίζεται επαρκώς.

Κίνδυνοι υπάρχουν σε περίπτωση που εργάζεστε σε τέτοιο μαγαζί, οπότε είστε εκτεθειμένες στη σκόνη όλη την ημέρα.

Παρ’ όλ’ αυτά η χρόνια έκθεση σε χημικά που χρησιμοποιούνται στο μανικιούρ ή το πεντικιούρ, όπως το ασετόν ή τα γυαλιστικά των νυχιών, δεν ωφελεί. Το να περιποιείστε όμως τα νύχια σας σε ένα κατάλληλο χώρο κάθε δεύτερη εβδομάδα μόνο καλό στην ψυχολογία σας μπορεί να κάνει.

Σχετικά με τα προϊόντα αποτρίχωσης, όσα γίνονται μόνο επιφανειακά στο δέρμα, δεν ενοχοποιούνται για τίποτα. Η τοπική χρήση τους δεν απορροφάται από το αίμα και επομένως δεν έχει επίδραση στο έμβρυο. Εκείνο που συστήνουν οι ειδικοί είναι να αφήνετε το προϊόν στο δέρμα σας τον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για την αποτρίχωση με κερί στην περιοχή του μπικίνι. Να είστε μόνο προετοιμασμένες ότι επειδή σε εκείνη την περιοχή κυκλοφορεί το περισσότερο αίμα, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης θα είστε πιο ευαίσθητες σε οποιοδήποτε τράβηγμα και είναι πιθανό να παρατηρήσετε και σπάσιμο φλεβών.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου