Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η υγεία μας αρχίζει από τη μήτρα


Οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας, το βάρος του, ακόμη και το αν εμφανίζει άσθμα ή διάσπαση της προσοχής μπορούν να αποτελούν «κληρονομιά» που ξεκινά από την εμβρυϊκή ζωή του.
 Αυτό μαρτυρούν όλο και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η υγεία αρχίζει από τη μήτρα, γεγονός που σημαίνει ότι το τι τρώει και πίνει μια έγκυος, τα συναισθήματα που έχει, το πόσο ασκείται, ακόμη και το πού μένει μπορούν να «γράψουν» στο DΝΑ του μωρού της.

Μια μεγάλη μελέτη ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, το Ρroject Viva, το οποίο ξεκίνησε το 1999 και περιελάμβανε 2.670 γυναίκες, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα σχετικά με το ότι η διατροφή και το βάρος της εγκύου... βαραίνουν σημαντικά στη σχέση που θα έχει το παιδί της με τη ζυγαριά στην εφηβεία του. Η καλή υγεία του παιδιού όμως δεν βαρύνει μόνο τη μέλλουσα μητέρα αλλά και τον υποψήφιο πατέρα. Μελέτη δείχνει ότι οι πατεράδες που καταναλώνουν πολλά λιπαρά κινδυνεύουν να κληροδοτήσουν στις κόρες τους... διαβήτη.

Η έλλειψη τροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επίσης αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, τα καρδιακά επεισόδια αλλά και οι ψυχικές νόσοι.

Επιστημονικές παρατηρήσεις σχετικά με την επίδραση της ασιτίας στην υγεία έχουν γίνει με βάση παιδιά που γεννήθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα χρόνια που ακολούθησαν, οπότε πολλές έγκυοι αναγκάζονταν να επιβιώνουν ώς και με τετρακόσιες θερμίδες ημερησίως.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου