Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ομελέτα με κρεμμύδια, ντομάτες και φέτα


Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Γυρίσατε κουρασμένη και δεν έχετε διάθεση να μαγειρέψετε; Τότε μια γρήγορη ομελέτα είναι ό,τι καλύτερο για την περίπτωσή σας! Μαγειρεύεται γρήγορα, ενώ τα κρεμμύδια, οι ντομάτες και η φέτα της δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά για 4 άτομα
8 αβγά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ. της σούπας μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μισό μαϊντανό, και σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η ντομάτα από τα υγρά της.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ψήνετε την ομελέτα, ώσπου να ροδίσει απ' τη μια πλευρά. Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα ή πιάτα.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου