Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κρουασάν σε πέντε λεπτά


Ό, τι πρέπει για το πρωινό σας!

Όχι μόνο εύκολα, αλλά και νοστιμότατα σπιτικά κρουασάν σε χρόνο μηδέν!

Υλικά

125 γρ. γιαούρτι
125 γρ.μαργαρίνη soft ή βούτυρο λιωμένο και κρύο 
8 γρ. baking powder
λίγο αλάτι
250 γρ.περίπου αλεύρι
για τη γέμιση
μαρμελάδα (σφιχτή για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο) ή μερέντα
άχνη για το πασπάλισμα ή αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη. Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ. Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση της αρεσκείας μας. Σχηματίζουμε κρουασάν.

Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα,
περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε ακόμη πιο ωραία εμφάνιση στα κρουασάν μας,παραλείπουμε την άχνη και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε
με χτυπημένο αβγό.

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου