Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αεροπορικό εισιτήριο για παιδιά

Σύμφωνα με τον κανονισμό των αεροπορικών εταιρειών τα βρέφη έως 2 ετών δεν κρατούν θέση στο αεροπλάνο (κάθονται στην αγκαλιά των γονέων) και πληρώνουν μόνο την ασφάλεια (του εισιτηρίου), ενώ τα παιδιά 2-12 ετών έχουν κανονική θέση στο αεροπλάνο και από τα 6 και μετά πληρώνουν κανονικό εισιτήριο.


Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με περισσότερα από ένα βρέφη, μπορείτε να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο, αλλά μόνον εάν το βρέφος κάθεται σε ειδικό παιδικό κάθισμα, εγκεκριμένο από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το κάθισμα ή να σας το παρέχει η αεροπορική εταιρεία ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε το δικό σας, δεν παρέχεται καμία εγγύηση διαθεσιμότητας. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε μόνοι σας με πολλά βρέφη, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία

Διαβατήριο παρακαλώ


Ακόμη και τα βρέφη (νεογέννητα) μέχρι 3 χρονών χρειάζονται αυτοτελές διαβατήριο, αφού προηγουμένως περαιωθεί η εγγραφή τους στον οικείο Δήμο και εφοδιαστούν με πιστοποιητικό εγγραφής.( Πιστοποιητικό εγγραφής στα δηματολόγια, τελευταίου εξαμήνου, στο οποίο επικολλάται μία έγχρωμη φωτογραφία με βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από την Αρχή ( Το ίδιο ισχύει και για ανήλικους άνω των 13 χρονών.)

Ανήλικοι 13 χρονών και άνω υπογράφουν την αίτηση, μαζί με τους γονείς ή κηδεμόνες καθώς και την σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Ανήλικοι κάτω των 13 χρονών, δεν υπογράφουν οι ίδιοι, παρά μόνο οι ασκούντες την γονική εξουσία γονείς ή κηδεμόνες. Απαιτείται όμως η αυτοπρόσωπη παρουσία τους καθώς και του ενός τουλάχιστον γονέα με έγγραφη συναίνεση του άλλου γονέα, με θεωρημένο το ιδιόχειρο της υπογραφής του από οποιαδήποτε Διοικητική Αρχή.


Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείτε να ταξιδέψετε με την ταυτότητά σας (πρέπει να είναι πρόσφατη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου