Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Έρευνα - αποκάλυψη: τα παιδιά των ένστολων έχουν χειρότερη εκπαίδευση

Στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται πλέον ως σάκκος τους μποξ,πάνω στον οποίο οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έκαναν επίδιεξη δύναμης!
Το εύκολο παραμύθι της... μείωσης των ήδη κομμένων αμυντικών δαπανών, άγγιξε πριν 18 μήνες μισθούς και επιδόματα των στρατιωτικών, προκαλώντας ανυπέρβλητα εμπόδια και δύσκολες συνθήκες επιβίωσης για χιλιάδες Έλληνες στρατιωτικούς. Ήταν αυτοί πρώτοι που ένοιωσαν τη σκληρότητα των κυβερνητικών μέτρων.

Κι όχι μόνο αυτό. Παρουσιάστηκαν περίπου ως προνομιούχοι. Κανείς από τους κυβερνώντες δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τις ιδιαιτερότητες των στρατιωτικών,όπως είναι οι συχνές μεταθέσεις που προκαλούν τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των στρατιωτικών. Ούτε μία λέξη,ούτε μία έρευνα για να διαπιστώσουν τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά.

Περικοπές δαπανών κάνουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου ,ακόμη και οι ισχυρότερες. Αυτή τη περίοδο γίνεται πολύς λόγος για τις δραματικές περικοπές στις Βρετανικές ΕΔ. Μόνο που εκεί γίνεται διάλογος και έρευνα όχι μόνο για το τι θα κόψουν αλλά και το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν πραγματικά οι στρατιωτικοί.

Μία έρευνα για τις επιπτώσεις των συνεχών αλλαγών σχολείων στις οποίες υποχρεώνονται τα παιδιά των ένστολων ,απέδειξε ότι αυτά μειονεκτούν σε επιδόσεις και σε επίπεδο μόρφωσης,ακριβώς εξαιτίας αυτών των αναγκαστικών μετακινήσεων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στους Times και είναι πραγματικά χρήσιμο να τις ρίξουν μια ματιά οι κ.Βενιζελος και Μπεγλίτης.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Οι μαθητές με γονείς που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις υποφέρουν από τις πολλαπλές μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο,σύμφωνα με έκθεση Βρετανών επιθεωρητών.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι καθηγητές των σχολείων κατ΄αρχήν δεν ήταν προετοιμασμένοι για την άφιξη ενός παιδιού που ερχόταν στη τάξη τους εκτάκτως,λόγω μετάθεσης του ή των γονιών του.

Τα παιδιά έμειναν με κενά στη μάθησή τους, επειδή έπρεπε να ενταχθούν ή να εγκαταλείψουν σχολεία μέσα στη σχολική χρονιά. Μερικοί έφηβοι είχαν μετακινηθεί τα σχολεία έως και 12 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους!

«Οι καθηγητές ήταν δύσκολο να καθορίσουν στόχους για τα παιδιά στο νέο σχολείο τους”,

Ο ακριβής αριθμός των παιδιών οικογενειών ένστολων είναι άγνωστος επειδή οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν την κατάστασή τους. Όμως, οι εκτιμήσεις, λένε ότι τουλάχιστον 175.000 παιδιά σχολικής ηλικίας,έχουν γονείς σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία.
Η έκθεση περιγράφει μια εικόνα από μία ομάδα παιδιών που χάνουν σημαντικά κομμάτια του προγράμματος σπουδών και τα μητρώα τους συχνά χάνονται ή δεν ενημερώνονται επαρκώς.

Τα παιδιά που μετακινούνται σχολείο κατά τη διάρκεια των δύο κρίσιμων τελευταίων χρόνων της εκπαίδευσής τους έχουν υποστεί μια "μαζική πτώση στην απόδοση" πέφτοντας τουλάχιστον δύο βαθμούς σε περίπου έξι ή επτά μαθήματα .
Μόνο ένας στους τρεις μαθητές που άλλαξε σχολείο στη μέση της χρονιάς κατάφερε να επιτύχει .
“Η μάθηση των παιδιών είχε επιβραδυνθεί ή υποχωρήσει από τις συνεχείς μετακινήσεις και χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη για να καλύψουν τη διαφορά”,λένε οι συντάκτες της έκθεσης.

Εκείνοι που δεν μετακινούνται, έχουν κατά μέσον όρο καλύτερες επιδόσεις.

Τα παιδιά των ένστολων οικογενειών ήταν επίσης πιο επιρρεπείς σε κοινωνικές και συναισθηματικές συμπεριφορές με προβλήματα εξαιτίας των συνεχών αλλαγών της ζωής τους και από το άγχος για ένα γονέα που είναι τοποθετημένος σε μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη,.
Μπορεί να οδηγήσει τους μαθητές σε κατάθλιψη και οι γονείς ανέφεραν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους συχνά επιδεινώνεται όταν ένα μέλος της οικογένειας είναι σε ενεργό υπηρεσία.
Οι μαθητές βρίσκονται συχνά στη δύσκολη θέση να εγκαταλείπουν φιλίες και σχέσεις . «Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η εθνική πολιτική περιλαμβάνει γι΄ αυτά τα παιδιά κάποια μέτρα . Η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες αυτών των παιδιών. "
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε £ 3,000,000 για να βοηθήσει τα σχολεία να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στα παιδιά των στρατιωτικών.
Το Mill Hill, ένα ιδιωτικό οικοτροφείο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα υποτροφιών αφιερωμένο στα παιδιά με γονείς, στρατιωτικούς.

Ο Megan O'Kane είναι 13 και ήδη έχει πάει σε επτά σχολεία. Ο πατριός του είναι στο στρατό και συχνά μετατίθεται. Η οικογένεια έχει σήμερα έδρα τη Γερμανία.
Το χειρότερο πράγμα σχετικά με τη μετακίνηση στα σχολεία τόσο συχνά για τον Μέγκαν είναι η επανάληψη των όσων έχει ήδη μάθει γιατί η τάξη είναι σε διαφορετικό στάδιο στο πρόγραμμα σπουδών.













http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5804

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου