Γλυκιά απόλαυση σε μικρές δόσεις!
Είστε λιχούδα και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά; Τότε μπορείτε να φτιάξετε μικρά κέικς, ώστε να μην πέφτετε «με τα μούτρα» στις λιχουδιές. Είναι εύκολα, νόστιμα και πειρασμοί σε... μικρές δόσεις!
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
5 αβγά
3 κούπες αλεύρι
4 κουτ. του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
4 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κούπα μαύρη τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, ώσπου να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και τον χυμό λεμονιού. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, κρατάτε λίγη τρούφα και προσθέτετε την υπόλοιπη στο μείγμα. Ανακατεύετε με σπάτουλα.
Μοιράζετε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφινς (όχι μέχρι πάνω), πασπαλίζετε με την τρούφα που κρατήσατε.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30', περίπου, ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα κεκάκια.
Πηγή: myworld
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
5 αβγά
3 κούπες αλεύρι
4 κουτ. του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
4 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κούπα μαύρη τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, ώσπου να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και τον χυμό λεμονιού. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, κρατάτε λίγη τρούφα και προσθέτετε την υπόλοιπη στο μείγμα. Ανακατεύετε με σπάτουλα.
Μοιράζετε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφινς (όχι μέχρι πάνω), πασπαλίζετε με την τρούφα που κρατήσατε.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30', περίπου, ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα κεκάκια.
Πηγή: myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου