Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κοτοπιτάκια....

Πεντανόστιμα....
ΥΛΙΚΑ
1 ψημένο ή βρασμένο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
250 γρ. ξινομυζήθρα Κρητική
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
½ - 1 φλ. γάλα
1 πακ. φύλλο κρούστας
Σουσάμι (προαιρετικά)
Αλάτι & πιπέρι

Χωρίζουμε το ψημένο στήθος του κοτόπουλου στις ίνες του με τα χέρια, το «ξεφτίζουμε» δηλαδή ή το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.Ανακατεύουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με την ξινομυζήθρα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και όσο γάλα χρειαστεί για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα κοτοπιτάκια (τρίγωνο, τετράγωνο, μπουρεκάκι ή στριφτάρι). Βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση ή παραπάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε επίσης αντί να τα ψήσουμε να τηγανίσουμε τα κοτοπιτάκια σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια να τα στραγγίξουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Από τον Chef Θανάση Ρούσσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου