Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κοτοτάρτα με ζύμη Κουρού

ΥΛΙΚΑ για να την φτιάξετε....

  • Ζύμη Κουρού 
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½  ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κεσ. μανιτάρια
  • 1 κεσ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • 1 ½   φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια και το αλατίζουμε. Το σοτάρουμε με λιγο ελαιόλαδο 5-6 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με μίγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μπαστουνάκια. Επίσης, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε στο τέλος, γιατί βγάζουν πολλά υγρά και θα έκαναν τα σοταρισμένα υλικά σούπα! Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ψηθούν σβήνουμε με λίγο κρασί.Όταν εξατμιστεί και δώσει τα αρώματα του στα λαχανικά το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαιντανό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ο κανόνας λέει ότι ποτέ δεν ρίχνουμε ζεστή γέμιση στην τάρτα, γιατί λασπώνει η ζύμη.  Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι (αντί για κρέμα γάλακτος) με τον μαϊντανό, το τυρί και τα αβγά. 

Λαδώνουμε την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα. Περιχύνουμε με το μίγμα των αβγών. Το απλώνουμε να πάει παντού. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου μισή ώρα.

chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου