Τα μπουρεκάκια είναι νόστιμα και γευστικά, κατάλληλα για τα παιδιά σας, τα οποία σίγουρα θα λατρέψουν τη γεύση τους.
Υλικά για 6 άτομα:
• 200 γρ. φύλλο κρούστας
• 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
• 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ανθότυρο κομματάκια
• 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100 γρ. κασέρι τριμμένο
• 100 γρ. γκούντα τριμμένο
• 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 50 γρ. καρύδια τριμμένα
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• 7 αβγά
• ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα άσπρη τριμμένη
• 200 γρ. αμυγδαλόψιχα άσπρη τριμμένη
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μπέικον, τα τριμμένα καρύδια, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 4 αβγά, και ανακα¬τεύετε ώστε να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.
Στρώνετε ένα φύλλο κρούστας, το περνάτε με πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο και τοποθετείτε από πάνω του ένα δεύτερο φύλλο το οποίο βουτυρώνετε πάλι. Κόβετε το φύλλο με μαχαίρι σε φαρδιές μακρόστενες λωρίδες.
Παίρνετε με κουταλάκι μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση, την πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα (μπαστουνάκια), την τοποθετείτε στην άκρη κάθε φύλλου και ρολάρετε λίγο το φύλλο. Παίρνετε τις άκρες του φύλλου και τις διπλώνετε προς τα μέσα. Τελειώνετε ρολάροντας όλο το φύλλο.
Ανακατεύετε τη γαλέτα με την αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα 3 αβγά με το γάλα, Βουτάτε μέσα τα μπουρεκάκια και τα πανάρετε (τα γυρνάτε να σκεπαστούν παντού) με τη γαλέτα και την αμυγδαλόψιχα. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια στο ψυγείο για μία ώρα.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε τρυπητό ή σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.
Πηγή: myworld
Υλικά για 6 άτομα:
• 200 γρ. φύλλο κρούστας
• 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
• 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ανθότυρο κομματάκια
• 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100 γρ. κασέρι τριμμένο
• 100 γρ. γκούντα τριμμένο
• 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 50 γρ. καρύδια τριμμένα
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• 7 αβγά
• ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα άσπρη τριμμένη
• 200 γρ. αμυγδαλόψιχα άσπρη τριμμένη
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μπέικον, τα τριμμένα καρύδια, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 4 αβγά, και ανακα¬τεύετε ώστε να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.
Στρώνετε ένα φύλλο κρούστας, το περνάτε με πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο και τοποθετείτε από πάνω του ένα δεύτερο φύλλο το οποίο βουτυρώνετε πάλι. Κόβετε το φύλλο με μαχαίρι σε φαρδιές μακρόστενες λωρίδες.
Παίρνετε με κουταλάκι μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση, την πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα (μπαστουνάκια), την τοποθετείτε στην άκρη κάθε φύλλου και ρολάρετε λίγο το φύλλο. Παίρνετε τις άκρες του φύλλου και τις διπλώνετε προς τα μέσα. Τελειώνετε ρολάροντας όλο το φύλλο.
Ανακατεύετε τη γαλέτα με την αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα 3 αβγά με το γάλα, Βουτάτε μέσα τα μπουρεκάκια και τα πανάρετε (τα γυρνάτε να σκεπαστούν παντού) με τη γαλέτα και την αμυγδαλόψιχα. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια στο ψυγείο για μία ώρα.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε τρυπητό ή σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.
Πηγή: myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου