Μοσχοκάρυδο που «κολυμπάει» στον υδράργυρο εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.). Μετά την εξέλιξη αυτή διέταξε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες να μην καταναλώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος» για τη διακίνηση μοσχοκάρυδου, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση υδραργύρου.
«Πρόκειται για μοσχοκάρυδο σε βάζο 40g Carrefour, με γραμμοκώδικα 5204239116838, αριθμό παρτίδας 33010 ΛΠ5 και ημερομηνία λήξης 26.11.2015. Το προϊόν συσκευάστηκε από την εταιρεία «Μπαχαρικά Καγιάς» (Πάτρα), η οποία προμηθεύεται την πρώτη ύλη από την Ινδονησία, μέσω Ιταλικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Επιπλέον, μετά από σχετικούς ελέγχους, βρέθηκε ότι η εταιρεία «Μπαχαρικά Καγιάς» είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη για παραγωγή των κάτωθι προϊόντων, εκτός του αρχικού, για το οποίο ενημέρωσε η επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος» :
α) ΚΑΓΙΑ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε φακελάκια των 30g, με αριθμό παρτίδας LOTNUM. 3190TP2
β) ΚΑΓΙΑ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε πλαστικό βαζάκι των 50g, με αριθμό παρτίδας LOT 34310ΛΠ5
γ) ΚΑΓΙΑ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε πλαστικό βαζάκι των 30g, με αριθμό παρτίδας LOT 06111ΛΠ5
δ) ΚΑΓΙΑ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, των 500g, με αριθμό παρτίδας LOT 0321ΤΡ2
ε) ΚΑΡΦΟΥΡ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε γυάλινο βαζάκι των 40g, με αριθμό παρτίδας 29510ΛΠ5
στ) ΚΑΡΦΟΥΡ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε γυάλινο βαζάκι των 40g, με αριθμό παρτίδας 31410ΛΠ5
ζ) ΚΑΡΦΟΥΡ Μοσχοκάρυδο τριμμένο, σε γυάλινο βαζάκι των 40g, με αριθμό παρτίδας 02511ΞΑ
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων για προληπτικούς λόγους και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Στο μεταξύ, ο Φορέας καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου