Εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Πρόκειται για ένα γλύκισμα, χαρακτηριστικό του Πηλίου, το οποίο μπορεί όμως να κατακτήσει τις καρδιές όλης της Ελλάδας.
Συστατικά
* 250γρ. φύλλο κρούστας.
* 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό.
* 1 πακετάκι βούτυρο (για τα φύλλα).
* 1 βάζο γλυκό κουταλιού μήλο (ή ότι προτιμάτε).
Οδηγίες
1. Λιώνουμε το βούτυρο.
2. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε,βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό.
3. Το κόβουμε σε τρεις λουρίδες κατά πλάτος.
4. Στραγγίζουμε το γλυκό σε τρυπητο, κρατάμε το σιρόπι και κόβουμε το γλυκό σε κομματάκια.
5. Βάζουμε σε κάθε λουρίδα λίγο απο το γλυκό και το τυλίγουμε σε ρολάκια.
6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί,τα τοποθετούμε, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 160-180°C, μέχρι να ροδίσουν.
7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την γιαούρτι με λίγο σιρόπι απο το γλυκό και το συνοδεύουμε με τις φλογέρες.
Συστατικά
* 250γρ. φύλλο κρούστας.
* 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό.
* 1 πακετάκι βούτυρο (για τα φύλλα).
* 1 βάζο γλυκό κουταλιού μήλο (ή ότι προτιμάτε).
Οδηγίες
1. Λιώνουμε το βούτυρο.
2. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε,βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό.
3. Το κόβουμε σε τρεις λουρίδες κατά πλάτος.
4. Στραγγίζουμε το γλυκό σε τρυπητο, κρατάμε το σιρόπι και κόβουμε το γλυκό σε κομματάκια.
5. Βάζουμε σε κάθε λουρίδα λίγο απο το γλυκό και το τυλίγουμε σε ρολάκια.
6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί,τα τοποθετούμε, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 160-180°C, μέχρι να ροδίσουν.
7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την γιαούρτι με λίγο σιρόπι απο το γλυκό και το συνοδεύουμε με τις φλογέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου