Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κορμός Σοκολάτας

Με μπισκότο και σοκολάτα κουβερτούρας ο κορμός σοκολάτας θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλα σας...

Υλικά



200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

1/2 φλ. τσαγιού γάλα

1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ

100 γραμμ. βούτυρο

1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ

Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ (θέλουμε πολύ μικρά κομματάκια) και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Επάνω σε μεμβράνη δίνουμε στο μίγμα σχήμα σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε καλά και το παγώνουμε για 4 ώρες. Το κόβουμε φέτες.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης 240 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου