Εύκολη και παραδοσιακή συνταγή
Εάν είστε από τις παραδοσιακές μαγείρισσες και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι απλό και νόστιμο, το κοτόπουλο στο φούρνο είναι ό,τι καλύτερο!
Υλικά για 4 άτομα
• 2 μικρά κοτόπουλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 2 λεμόνια
• 1 χούφτα φρέσκα αρωματικά ή 2 κουτ. της σούπας ξερά (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, δυόσμος)
• 6 φέτες μπέικον
• 1 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
• 1 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 4 ξερά κρεμμύδια
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα αρωματικά.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, με τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το μπέικον, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι. Και με αυτό αλείφουμε τα κοτόπουλα.
Χαράζουμε τα στήθη τους και τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα, από μία φέτα λεμόνι.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με τις φέτες του λεμονιού που περισσεύουν, και βάζουμε το μίγμα μέσα στην κοιλιά των κοτόπουλων.
Τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200°C, για 40 λεπτά με 1 ώρα.
Τέλος ξεσκεπάζουμε, στη συνέχεια, το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κοτόπουλα.
Υλικά για 4 άτομα
• 2 μικρά κοτόπουλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 2 λεμόνια
• 1 χούφτα φρέσκα αρωματικά ή 2 κουτ. της σούπας ξερά (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, δυόσμος)
• 6 φέτες μπέικον
• 1 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
• 1 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 4 ξερά κρεμμύδια
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα αρωματικά.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, με τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το μπέικον, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι. Και με αυτό αλείφουμε τα κοτόπουλα.
Χαράζουμε τα στήθη τους και τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα, από μία φέτα λεμόνι.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με τις φέτες του λεμονιού που περισσεύουν, και βάζουμε το μίγμα μέσα στην κοιλιά των κοτόπουλων.
Τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200°C, για 40 λεπτά με 1 ώρα.
Τέλος ξεσκεπάζουμε, στη συνέχεια, το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κοτόπουλα.
myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου