ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. μαλακό αλεύρι
- 300 γρ. μαλακιά φέτα
- 175 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 ποτ. νερό
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και την αδειάζουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσει και να μπορούμε να την πιάσουμε. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Όταν πατάμε τη ζύμη με το δάχτυλό μας κι αυτή ανεβαίνει, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Τη μεταφέρουμε σε ξύλο ή στον πάγκο, όπου έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πιάνουμε το πρώτο, βουτάμε το χέρι μας στην μαργαρίνη και με τα δύο χέρια ανοίγουμε το φύλλο γυρνώντας το γύρω γύρω. Προσθέτουμε μαργαρίνη αν στεγνώνει το φύλλο και συνεχίζουμε μέχρι να ανοίξουμε ένα φύλλο, λίγο μικρότερο από τη διάμετρο του σκεύους. Βάζουμε το φύλλο σε ένα βάθυ ταψί ή μια μεγαλούτσικη ταρτιερα. Τρίβουμε από πάνω τη φέτα. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο φύλλα και τα απλώνουμε στο ταψί εναλλάξ με τριμμένη φέτα. Φτιάχνουμε και ένα τέταρτο φύλλο που θα καλύψει την πίτα μας. Πιάνουμε τις άκρες της πίτας και την γυρνάμε ανάποδα έστι ώστε το πάνω φύλλο πλέον να είναι λίγο γυριστό προς τα μέσα. Περιχύνουμε την πίτα με τη μαργαρίνη που περίσσεψε. Δεν την χαράζουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Από την Στέλλα Σπανού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου