Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

GREEN AIM & AGRINO : παιδί & διατροφή : ο ρόλος της οικογενείας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της οικογένειας και αναφορικά με την υγιεινή διατροφή των παιδιών (σωστή και αναγκαία πρόσληψη τροφών, απαραιτήτων για τον οργανισμό τους), η GREEN AIM και η AGRINO πραγματοποιούν από κοινού, ενημερωτική ημερίδα ανοικτή προς το κοινό...το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 16:30 στην πόλη του Αγρινίου (Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας). http://www.greenaim.gr


Στόχος της ημερίδος αυτής, με θέμα :

‘’Διατροφή : τι πρέπει να προσέχει η οικογένεια –ποιος ο ρόλος του σχολικού κυλικείου’’,

αποτελεί η έγκυρη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της οικογένειας σχετικά με τα προσφερόμενα τρόφιμα στο σχολικό περιβάλλον και όχι μόνο. Η υγιεινή μεσογειακή διατροφή θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της κάθε οικογένειας. Η σωστή πρόληψη υγιεινής τροφής βοηθά τόσο στην σωστή ανάπτυξη όσο και στην ενίσχυση του οργανισμού ενός παιδιού, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, το μέλλον της κοινωνίας, προσφέροντάς τους όλα τα εχέγγυα εκείνα, που εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη διατροφή και κατά συνέπεια μια υγιή ανάπτυξη.


Η ημερίδα τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.


Σχετικά με την Green Aim:

Η Green Aim είναι ένας καινοτόμος οργανισμός περιβάλλοντος με δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Green Aim ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από μια ομάδα νέων,επιστιμόνων και γενικά ανθρώπων με όραμα που ως στόχο έχουν την αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων, την ορθολογική χρήση της ενέργειας και γενικότερα τη προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.Επίσης την έρευνα και επίλυση των προβλημάτων ,την υποβοήθηση τοπικών αρχών και την υποστήριξη πρωτοβουλιών, ατομικών ή συλλογικών, για την προάσπιση των συμφερόντων του περιβάλλοντος .Από τους πρώτους κιόλας μήνες ίδρυσης μας τάχθηκε στο πλευρό μας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών που συμμετέχει ενεργά στις δράσεις μας. Λογότυπο της Green Aim είναι η μέλισσα και αυτό γιατί σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να ζει σε μολυσμένο και διαταραγμένο περιβάλλον, η μέλισσα δεν μπορεί. Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν «Όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής» αν και δε μπορεί να εκληφθεί αυτό κατά γράμμα, οι μέλισσες αποτελούν καμπανάκι κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου