Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Λευκό μωρό από μαύρους γονείς

Ζευγάρι από την Νιγηρία απέκτησε ένα κοριτσάκι με άσπρο δέρμα, μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά. Το αξιοπερίεργο ... οι δυο γονείς είναι από την μαύρη φυλή!



Το ζευγάρι από την Νιγηρία άφησε άφωνους γιατρούς και προσωπικό όταν έφερε στον κόσμο ένα μωρό με λευκό δέρμα. Τόσο ο Ben όσο και η Angela δεν γνωρίζουν να υπάρχει ιστορικό λευκού χρώματος στις οικογένειές τους. Ο 44χρονος Ben όταν αντίκρισε το μωρό είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δικό μου;». Σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν την πατρότητα απαντά: «Φυσικά και είναι δικό μου. Η γυναίκα μου μού είναι πιστή. Και σε περίπτωση που δεν ήταν, το μωρό δεν θα ήταν ... λευκό!». Για τους δύο γονείς η Nmachi είναι ένα μωρό θαύμα. Το όνομά της σημαίνει «η όμορφη του Θεού». Η Nmachi έχει ήδη δύο αδέλφια. «Αυτό που έχει σημασία για εμάς δεν είναι το χρώμα αλλά το ότι είναι υγιής. Τι και αν είμαστε μια οικογένεια νέγρων και έχουμε ένα λευκό μωρό», λέει ο πανευτυχής μπαμπάς.


Ο καθηγητής γενετικής Bryan Sykes στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είπε ότι αυτή η γέννα είναι καταπληκτική. Καθώς οι γενιές διαδέχονται η μια την άλλη και γίνεται «μίξη» το δέρμα του μωρού υπάρχει περίπτωση να αλλάζει χρώμα σε σημείο να διαφέρει πολύ από αυτό των γονιών του. Το χρώμα του δέρματος πιστεύεται ότι δημιουργεται από 7 διαφορετικές γενιές. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο είναι τα μαλλιά της. Είναι πολύ ασυνήθιστο ένα μωρό να γεννιέται με τόσο ξανθό και πυκνό μαλλί. «Οι κανόνες της γενετικής είναι πολύπλοκοι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που και εμείς οι γενετιστές δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου